← Terug naar lijst

LASIK

Voor vele patiënten met een bril of contactlenzen is een ooglasercorrectie (oa lasik) een mogelijkheid om hun afwijking te corrigeren. LASIK (afkorting van het engelse “Laser assisted in situ keratomileusis”) is een niet-hospitaalgebonden heelkundige behandeling welke bijziendheid, verziendheid enastigmatisme corrigeert.


Behandeling:

LASIK (Laser Assisted in Situ Keratomileusis) is een niet hospitaal gebonden heelkundige behandeling welke voornamelijk bijziendheid en astigmatisme corrigeert. Bij de huidige techniek “Femto-LASIK” gebeurt het maken van het hoornvliesflapje met een tweede laser: de Femtolaser , alvorens met de Excimerlaser de vorm van het hoornvlies in de gewenste vorm bij te slijpen

Bij FemtoLASIK worden twee laserapparaten gebruikt. De Femtolaser maakt het hoornvliesflapje en is veiliger dan de vroegere mechanische flapmakers. De Excimerlaser gaat de vorm bijslijpen, om de vorm zo te wijzigen dat de lichtstralen ook zonder bril op het netvlies worden scherpgesteld. De Excimerlaser werkt kortdurend en pijnloos en verdampt en dun laagje hoornvliesweefsel tot op 1/1000 van een mm! Na de laser wordt het hoornvlies terug op zijn oorspronkelijke positie teruggelegd.


Oogchirurg:

Dr. Smeets opereert in het de Global Care Clinic, Kerkstr 105, 3550 Zolder (naast het circuit van Zolder) onder druppelverdoving.
De vooronderzoeken gebeuren in het Oogcentrum Hasselt.


Meer informatie vindt u in onze brochureklik hier